VALIE EXPORT / Klemens Gasser & Tanja Grunert Gallery, New York

In her second solo show in New York, “Dead People Don’t Scream”, VALIE EXPORT examines the cultural spectrum, combining forces from societal realms with those of power at a universal level. The diverse collection is characterized by a subversive use of various strands of her work, including sculptures, photography, film and sound installations. (PR GG). VALIE EXPORT (born 1940 in Linz, Austria) lives and works in Vienna. In 1967 she invented her artist name VALIE EXPORT: an artistic concept and logo to be written in capital letters only. Since 2005 VALIE EXPORT is member of the supervisory board Linz – Europe’s Cultural Capital 2009. VALIE EXPORT: Dead People Don’t Scream at Klemens Gasser & Tanja Grunert, New York. Impressions from the opening reception, February 23, 2007.
PS: See also the video VALIE EXPORT / Charim Galerie, Vienna / Art Cologne 2006.

> Right-click (Mac: ctrl-click) this link to download Quicktime video file.

Posted in: art, New York, no comment, VernissageTV